top_title_overlay

Telefonische acquisitie ‘Pitch to meet’

Het realiseren van een afspraak bij die ene klant, waar je heel graag zaken mee wilt doen. Belangrijk, ja. Makkelijk, zeker niet. Want jij bent niet de enige die met die klant aan tafel wil.
Interessante prospects krijgen wekelijks telefoontjes van recruitment consultants die hen willen ontmoeten. Het succesvol realiseren van een afspraak met een klant vereist daarom doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en lef. Tijdens de telefonische acquisitie training ‘Pitch to meet’ leren deelnemers hoe ze klanten kunnen overtuigen om een afspraak met hen aan te gaan. We geven ze hierbij inzicht, tools, zelfvertrouwen en tips om:

  • slim om te gaan met ‘gatekeepers’ (receptie, PA en anderen)
  • met een krachtige introductie te pitchen voor een klantafspraak
  • om te gaan met veelvoorkomende bezwaren
  • hun gesprekken daadwerkelijk af te sluiten met een afspraak

Eerst leren, dan doen!
De combinatie van theorie en praktijk is dé kracht van onze tweedaagse telefonische acquisitie training ‘Pitch to meet’. Na een interactieve eerste dag brengen de deelnemers de volgende dag het geleerde meteen in praktijk. Door (live) te bellen met prospects en afspraken in te boeken. Zo realiseren ze resultaten en ervaren ze dat het werkt. Zodat verandering écht plaatsvindt.

Lees reacties
van andere deelnemers
Ik heb interesse
in deze training