top_title_overlay

People development

De werkvloer: bij uitstek de plek voor medewerkers om kennis en vaardigheden op te doen en zichzelf verder te ontwikkelen. Het lijkt zo simpel, de praktijk leert anders. Kennis wordt niet telepathisch doorgegeven. Getalenteerde sporters worden geen wereldkampioen zonder training en coaching op maat. En werknemers transformeren niet 1-2-3 in toptalenten door ze af en toe aandacht te schenken als het zo uitkomt.

Natuurlijk wil je als organisatie continu blijven verbeteren en groeien. Je wilt het beste uit je medewerkers halen. Daarom is het belangrijk om regelmatig trainingssessies te organiseren en dit gestructureerd te faciliteren. Zo creëer je meer consistentie in je organisatie, waardoor je medewerkers sneller op een hoger niveau functioneren, initiatief tonen, ideeën aanleveren, het beste uit zichzelf halen. Zo zet je iedereen op scherp, zorg je dat men van elkaar leert en blijft het niveau hoog. Een win-win situatie, als je het juist aanpakt.

Daar ligt de expertise van Kaap11. Wij ondersteunen je bij de juiste aanpak. Met onze Train-De-Trainer en Train-De-Coach trajecten brengen wij essentiële trainings- en coachingsvaardigheden naar je toe. Op de werkvloer, in je organisatie, zodat je zelf als werkgever de ontwikkeling effectief kunt faciliteren. Wij geven je de juiste tools in handen om medewerkers effectief te begeleiden en op te leiden. Zodat kennis en vaardigheden op een goede manier worden overgedragen en deze ook daadwerkelijk worden geborgd in de organisatie.

En dat is niet alles. De trainers van Kaap11 kunnen je ook adviseren bij het vormgeven van een ontwikkelplan. Het resultaat: een kraakhelder plan waarin je als organisatie beschrijft hoe je jouw medewerkers continu effectief blijft opleiden en begeleiden. Samen identificeren we wat, wanneer en hoe ze het beste kunnen leren én wie ze gaat opleiden en begeleiden. Een gestructureerd plan, dat wij ook wel de ‘stok achter de deur’ noemen.